[ Dodano: 3 lip 2010, o 14:13 ]
Oto temat, w którym jest wyjaśnione czym się różnią te dwa typy wyświetlaczy:
- Code: Select all
Please Login or Register, to see this Content
[ Dodano: 3 lip 2010, o 14:16 ]
A więc mamy odpowiedź na pytanie z różnicą jakości wyświetlacza w 5200, a 3110c:
Wyświetlacz CSTN jest gorszej jakości
Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem

[ Dodano: 3 lip 2010, o 17:10 ]
A więc 3110c ma lepszy wyświetlacz. Fajnie brzmi to słowo "lepszy", bo i tak jest to kiepski wyświetlacz
Tylko dziwi mnie to, dlaczego w muzycznym modelu, jakim jest 5200, zastosowali jeden z gorszych typów wyświetlaczy - CSTN. A więc dzięki temu można by sugerować, że telefony z serii classic są odrobinę droższe i lepszego wykonania. (Materiały, etc.) Oczywiście nie jest to regułą... ![;] ;]](http://www.nokiahacking.pl/images/smilies/yeah2.gif)

ja jakoś 2 lata żyję z nim i mi pasi (i jeszcze rok będzie). przedtem miałem 3310 (84x48) i też było dobrze. A po za tym co wy możecie wiedzieć o nim, to trzeba czuć! 

Minęło już kilka lat odkąd miałem ten model, ale za każdym razem kiedy trzymam go w rękach jestem pod wrażeniem. Wyświetlacz - powiedzmy to tak. Nokia chciała zrobić konkretne modele dla konkretnych grup ludzi, i w konkretnych cenach. Co za tym idzie, nie można się było spodziewać większego wyświetlacza po low-end'zie. Mimo tego, że to telefon z "niższej półki", Nokia zadbała o to, żeby i ten telefon miał się czym pochwalić. Mam tu na myśli nie najgorszy odtwarzacz *.mp3, bluetooth, przeglądarka. Jeśli chodzi o aparat. Wydaje mi się, że chodziło o to, żeby w ekstremalnych warunkach po prostu dało się zatrzymać obraz.

6300 nadaje się bardziej do biznesu. Nawet wydaje mi się że 3110c jest lepsza pod względem muzyki wobec 6300 (większy bass, może troszeczku głośniej gra).